Posted on Hozzászólás most!

Az örökbeadott kutyák harmada visszakerül a menhelyekre

Budapesten, a Városligetben negyedszer rendezték meg a KutyaFuttát, amelyre több száz gazdi nevezett be négylábújával. Az egészséges életmód népszerűsítése mellett idén a menhelyi kutyák örökbefogadásának lehetőségeire hívták fel a figyelmet – mondta a Független Hírügynökségnek Temesváry Krisztina, az eseményt szervező Állatbarátok Egyesületének elnöke.
Temesváry Krisztina elmondta: Magyarországon összesen 5-6 ezer kutyát tudnak befogadni a menhelyek. Szinte valamennyiben teltház van, sőt, az utcákon is kóborol több tízezer gazdátlan eb. Ezért is tartották fontosnak, hogy idén minél több embernek mutassák be az örökbefogadás lehetőségeit – tette hozzá. Az örökbefogadott kutyák 30 százalékát a válságra hivatkozva visszaviszik a gazdák a menhelyekre.
Az egyesület elnöke beszámolt arról is, hogy a szombati rendezvényre a több száz nevező mellett több ezren látogattak ki. A KutyaFutta hagyományos célja idén is az volt, hogy egy intenzívebb kutyasétáltatással, futással felhívják a figyelmet az egészséges életmód fontosságára. Külön rendezték meg a vakok és gyengénlátók valamint az őket vezető kutyák versenyét. Ezenkívül az Illatos úti állategészségügyi telepről kihozott négylábúakkal a kutyatartással barátkozók kipróbálhatták a sétáltatást. A sikeres próba után 3 kutya örökbefogadóra is talált – tette hozzá.
A helyszínen állatorvosok tanácsait is meghallgathatták a gazdák, de saját egészségüket is tesztelhették ingyenes szűrővizsgálatokkal. Ezenkívül életmód és táplálkozási tanácsokat kaphattak szakemberektől.

Vélemény, hozzászólás?