Posted on 4 hozzászólás

Az utcán végzik a megunt kutyák

A gazdák a vemhes, öreg, beteg, megunt vagy már megellett kutyáiktól szabadulnak meg. Az Illatos úti telepen jártunk, ahol most rekordszámú kisállat kénytelen egyenként három négyzetméteren nyomorogni az emberi felelőtlenség miatt. A legszánalmasabb az, hogy a gazdák úgy hozzák be a megunt állatot, mintha nem is az övék lenne, így a rendelet szerint két hetet mindenképpen a telepen kell tölteniük, addig ugyanis nem adhatók örökbe. Pedig nem kell fizetni a kutyák leadása esetén.
Kozma Tamás főállatorvos a telepen tett látogatásunkkor fontosnak tartotta leszögezni, hogy a közhiedelemmel ellentétben az Illatos út nem a hozzájuk került állatok elaltatásáról szól, mivel nekik is az a céljuk, hogy minél több kutya kerüljön szerető családhoz, ez jelenti számukra a sikerélményt. A telepen csak végszükség esetén altatnak, és általában olyan kutyák kerülnek ilyen helyzetbe, amelyek vagy túl öregek, vagy túl betegek, vagy túl agresszívak. Ami az örökbe fogadást illeti, a kölykök – amikből most is bőven akad- és a fajtatiszta kutyák sokkal könnyebb helyzetben vannak, mint idősebb, illetve keverék társaik. Pedig a tapasztalatok szerint a menhelyi állatok fajtára és korra való tekintet nélkül sokkal kedvesebbek és ragaszkodóbbak, mint a tenyésztőktől vásárolt ebek.

4 thoughts on “Az utcán végzik a megunt kutyák

 1. S miért végzik az utcán a kutyák,,,??? Mert nincs aki a szorult helyzetben lévő gazdán segítsen,aki nem akarja megölni ill. több ezrekért megölettetni a kutyáját.A z Illatos útcai telephelyen kétszer voltunk a kutyánkkal,s harmadjára telefonon próbálkoztunk,hátha megenyhűltek,de nem! Hiába meséltem el,hogy a másfél éves fiamnak támad a kutyán,s a lányomon,már maradandó sérülést okozott,nem segítettek! Egy ” kedves hőlgy” a telefonban,azt mondta,hogy az Illatoson 6000-ért elaltatják a kutyát,ha nem tudom tartani.S “Mindenki azt csinál amit akar! ” -Ezt a választ arra a kérdésemre kaptam tölle,hogy mit csináljak akkor a kutyámmal,ha Önök sem segítenek? Üssem talán agyon,vagy engedjem szélnek…? Mikor pedig megkérdeztem,hogy egyáltalán nem érez együtt a családunkal,amikor a kisfiamra támad a kutya…?Azt mondta,majd egy hónap múlva újra telefonáljak,majd addig meg lesz ami lesz. !!! NA! Akkor vajon mitől van az a csoda zsúfoltság..? Kérdem én?! Az utcárol “begyüjtik ” a kutyákat,nem kérnek töllük oltási könyvet sem,az állampolgárt meg,aki a segítségüket kéri,elküldik. Hm…Szőrnyü!!!!!

 2. “No de miért támadnak a kutyák?” (költői kérdés volt)

 3. martika0179
  Tudod, egy kutya neveléséhez, ahogyan egy gyerek neveléséhez is kell a megfelelő magasságú intelligencia hányados!
  Miért támad a fiadra a kutya? Mert nem nevelted meg! A kutya (ahogyan a gyerek nevelése sem) merül ki abban, hogy ennivalót adsz neki.
  Sajnálom a kutyádat, de a gyerekeidet is!
  Miért is kellene az elcseszett nevelésű kutyádat átvenniük? Miért nem kérsz segítséget szakembertől, járatod kutyasuliba?
  Remélem, az elcseszett gyerekeidet nem vágod intézetbe!
  Szánalmas!

 4. valami tényleg nem stimmel. normális esetben a kutya nem támad a gyerekre.

Vélemény, hozzászólás?