Posted on Hozzászólás most!

Baltával verték szét a kutya fejét

Még a fajtamentők sem találkoztak ennyire brutális állatkínzással, mint ami Baltazárt az 1-2 év körüli németjuhászt érte. Több késszúrással a testén és balta okozta sebekkel a fején saját vérében feküdve találtak a kutyusra.
Az állatot Királdon, lakossági bejelentés alapján találták meg az Ózdi Gyepmesteri telep munkatársai. A kutyát kínzói több késszúrással terítették le, fején hatalmas seb tátongott, melyet egy balta ütése okozott. Baltazár órákon át a saját vérében feküdt, mire segítettek rajta. A gyepmesteri telepről az Egri Állatklinikára szállították, ahol elsősegélyben részesült, és onnan került a Német Juhászkutya Fajtamentés Alapítványhoz.
– A kutyus felépülésért mindent megtesznek az orvosok. Még nem tudni, hogy lesz-e maradandó sérülése. Infúziót és antibiotikumokat kap. Baltazár egy nagyon jólelkű, kedves mackó. A fájdalmak ellenére is szeretettel közeledik az emberek felé – mondta a Német Juhászkutya Fajtamentés Alapítvány elnöke. Kovács Violetta hozzátette, hogy a brutális állatkínzás miatt ismeretlen tettes ellen feljelentést tettek a rendőrségen és az alapítvány 100 ezer forint nyomravezetői díjat is felajánlott.
Baltazár a testi megrázkódtatásokat remélhetőleg hamar kiheveri, ám a lelki trauma leküzdéséhez szerető gazdira lesz szüksége.
Ha úgy érzed, képes vagy arra, hogy egy életen át vigyázz rá, gondoskodj róla, akkor hívd a 06-30-341-67-16-os telefonszámot!

Vélemény, hozzászólás?