Posted on Hozzászólás most!

Barátkozzunk az állatokkal!

Néhány kivételtől eltekintve minden lurkó lelkesen nyugtázza, ha egy kutyus vagy cica kerül a közelébe. Nem csoda, hiszen ezek a házi kedvencek gyakran édesek, furcsa hangokat hallatnak, és olyan érdekesen viselkednek. Bátorítsuk gyermekünket a velük való ismerkedésre, ami mellesleg nem csak állatbarátot farag belőle, de a mentális fejlődését is segíti, hiszen megtanulja, milyen érzés megsimogatni a bundájukat, hogyan figyeljen a viselkedésükre, hogyan kommunikáljon velük.

Íme az alapok: Finoman simogassatok meg egy barátságos kutyust vagy macsekot, közben figyeljétek meg, milyen érzés. „Ugye, milyen puha a bundája! És milyen bársonyosak a fülecskéi!”
Figyelem: Tudatosítsd gyermekedben, hogy idegen kutyával, macskával nem barátkozunk! Mindig kérjen engedélyt, ha meg szeretne simogatni egy kutyust, cicát!
Tégy állatképeket a hűtőre, ezután mutass rá az állatokra, és utánozd a hangjukat. Hamarosan gyermeked is lelkesen fog iázni, mikor a csacsira kerül a sor!
Gyermeked igazi gyöngyöző kacajjal fogja nyugtázni, ha négykézlábra ereszkedsz és vakkangatsz, mintha kutyus lennél.
Amennyiben nem tartotok otthon egyetlen haszonállatot se, menjetek el egy ismerőshöz, akinél vannak tyúkok, barik, malacok, bocik stb. Ha erre nincs lehetőségetek, kiránduljatok el egy állatkertbe, manapság már sok helyen alakítottak ki állatsimogatót, hogy az apróságok megismerkedhessenek a háziállatokkal.
A gyerekek számára a háziállatok nem csak örömforrást jelentenek, hanem segítik testi és lelki fejlődésüket is. Megtanulják a felelősséget, a törődés érzését. Ráadásul hűséges játszótársra is lelnek. Ezenkívül még nevel is: felelősségre, gondoskodásra tanít. A gyerekek gondozás közben nagyon sok mindent megtanulnak az állatokról, emellett szociális és érzelmi fejlődésük is tökéletesedik.
További fotókért kattints a képre!

Vélemény, hozzászólás?