Posted on Hozzászólás most!

Bármilyen jó ügyért, közösen tenni

Mindenütt szükség van önkéntesekre: múzeumban, állatok között vagy kórházban. Egy alapítvány ezért egy országos programot indított: önkéntes centrumokat hoznak létre. Ehhez csatlakozott ma Somogy. 2011 az Önkéntesség Európai Éve. A centrumok működését az unió támogatja.
Az országban már 12 helyen működik önkéntes centrum. Szerdán Somogy is csatlakozott az alapítvány programjához.
Tornóczi Zsófia, az Önkéntes Központ Alapítvány programvezetője elmondta: bárhol lehet önkénteskedni, az a lényege, hogy valamilyen jó ügyért közösen tesznek az emberek, tehát az állatvédelemtől, a környezetvédelmen keresztül, kórházakban való önkéntességen keresztül, akár egy múzeumban való önkénteskedés.
Most a szakemberek azt vizsgálják, hogy mely területeken van a legnagyobb szükség önkéntes munkára. Somogyban az önkéntes centrumot a Vöröskereszt koordinálja. Ők keresik meg az utat a segítségre szoruló és a segítséget adó között.
Gyarmati László, a Somogy Megyei Önkéntes Centrum kommunikációs vezetője szerint a cél közvetíteni az önkénteseket megfelelő irányba, de népszerűsíteni a fogadó szervezetek felé, illetve vállalatok felé is az önkéntesség eszméjét.
Az önkéntes programot az unió támogatja, Somogyban 27 millió forinttal. Forrás: Kapos.hu

Vélemény, hozzászólás?