Posted on Hozzászólás most!

Beszorult a kútba egy ló, daruval emelték ki

A tűzoltóknak másfél óra munkával sikerült kiemelniük azt a lovat, amely Pécelen esett bele egy kútba péntek reggel. Az állatorvos szerint a körülményekhez képest jól van, bár sokkot kapott. Valószínűleg lábait sem törte el.
Kútba esett egy ló péntek reggel Pécelen. A bajba jutott állatot hevederekkel és egy daru segítségével emelték ki. A tűzoltók szerint a feladat igen nehéz volt , mivel a 450 kilogrammos ló teste kitöltötte szinte az egész kutat. Csak a feje és a mellső lábai lógtak ki onnan. A helyszínen 15 tűzoltó dolgozott, a mentés másfél órán át tartott. A lovat előbb el is kellett altatni.
Az állat a körülményekhez képest jól van, de sokkot kapott. Az állatorvos jelenleg is vizsgálja. Valószínűsíthető az is, hogy a lába nem tört el. Közben kiderült, hogy a kút, amelybe beleesett körülbelül másfél-két méter mély. Víz nem volt benne, nem használta senki.
Azt, hogy az állat miképp került a kút közelébe, egyelőre nem tudni, valószínűleg elkóborolt a kertben. Forrás: Független Hírügynökség

Vélemény, hozzászólás?