Posted on Hozzászólás most!

Bíbortetű, pintyürülék, kígyóméreg a kozmetikában

Hosszú évek során a szépségipari szakemberek hozzászoktattak minket a mesterségesen előállított kozmetikumokhoz. Sokan azonban kezdenek visszatérni a rég elfeledett alapanyagokhoz. Mivel őseink még nem voltak annyira járatosak a kémiában, így inkább a természetben található anyagokat használták fel a szépülésre.
Napjainkban nagyon drága krémeket, alapozókat, rúzsokat fedezhetünk fel az áruházak polcain. De mi a titkuk? Bari Andrea kozmetikus szerint a bennük rejlő anyagok, például a lósperma, a csiganyák, a pintyürülék, a bíbortetű, a szén, az iszap vagy éppen a kén…
De mire jók ezek? Pintyürülék: Nagyon hatásos a ráncok ellen.
Csiganyák: Jótékony hatásait hosszú évtizedek/évszázadok óta ismeri az orvostudomány. Égési sebekre, tályogra, szemölcsre a népi gyógyászat a mai napig használja. A kis állatkákat a sérült területre teszik. A csiganyák tápanyagokban rendkívül értékes, a többi között tartalmaz allantoint, kollagént, elasztint, gyümölcssavat.
Kígyóméreg: A fiatalok körében is hasznos lehet, a megelőzés miatt érdemes ilyen összetételű krémeket viszonylag korán – akár már 25 évesen is – használni. A kígyóméreg a mimikai ráncok feltöltésében kiváló. Mintegy 60 arcizom vesz részt a verbális- és a metakommunikációban. A kígyómérget tartalmazó készítmények blokkolják az izmok összehúzódását.
Szén: Hú de elfelejtettük, pedig ősanyáink ezzel festették, kontúrozták a szemüket. Hol voltak akkor még a nagy kozmetikai áruházak? Az arcápolásban a mai napig fontos helyet foglal el. Ráadásul fertőtlenítő hatású.
Iszap: Különféle eredetű iszap létezik, ez attól függ, hol található. Már az ősi kínaiak, japánok is használták. Bőrgyógyító hatása van, és izületi fájdalmakra is nagyon jó.
Bíbortetű: Szerinted régen a nők szája mitől volt oly csábítóan vörös? Már az ősi Egyiptomban is alkalmazták. Ebből a kis állatkából is nyerhetünk vörös színt. Még az élelmiszeriparban is használják a bíbortetűt.
A mai krémek laboratóriumi körülmények között készülnek, így nem kell megijedni, ha elsőre bizarrnak tűnő dolgokat is tartalmaznak – írja a Bezs.hu

Vélemény, hozzászólás?