Posted on Hozzászólás most!

Bika ugrott a nézőtérre – videó

Legalább 30 ember megsérült az első információk szerint Spanyolországban egy bikaviadalon, amikor egy bika ugrott nézők közé. Minden a szokásos forgatókönyv szerint zajlott a bikaviadalon, amikor az arénában már kellőképpen feldühített állatt egy hirtelen ugrással a nézőtéren termett, ahol azonnal kitört a pánik. Akit nem a bika öklelt fel, azt a menekülő tömeg taposta meg.

Tafalla – Pánik tört ki egy spanyolországi arénában, amikor a nézők közé ugrott egy bika. A helyszínen készült felvételeken jól látszik, hogy az állat előbb nekiugrik a kerítésnek, átverekedi magát a korláton, majd ámokfutásba kezd az emberek között, akik sikítva menekülnek a szélrózsa minden irányába. Néhány szervező a farkánál fogva próbálja visszatartani az állatot, de nem járnak sikerrel.
A bika negyven embert sebesített meg, a legtöbbjük zúzódásokkal úszta meg a kalandot, de egy gyermek komolyabban megsérült, amikor az állat ráesett, egy férfinak pedig megszúrta a hátát a szarva.
A bikát negyed óra alatt sikerült megfékezni, majd később megölték. A szervezők szerint nagyon ritka a hasonló baleset: az ugyan előfordul, hogy a bikák átugranak a biztonsági kerítésen, de szinte soha nem jutnak be az emberek közé.
A baleset után kilenc nézőt a közeli pamplonai kórházába szállítottak, akiknek többségét szúrt, illetve zúzott sebek miatt kellett ellátni. A sérültek közt van egy tíz éves kisfiú is, akinek a testén kiterjedt zúzódások vannak, valamint egy fiatal férfi is, akit a bika szabályosan megdöfött hegyes szarvával. A szakértők szerint igen ritkán fordul elő, hogy az állatok átugorják a porondot körülvevő gyűrűt és a tömegre támadjanak – írja a történtek kapcsán a The Sun.
A tafallai arénában egyébként nem hagyományos bikaviadalt tartottak, hanem egy olyan versenyt, amelyben a résztvevőknek minél közelebb kell kerülniük a bikához anélkül, hogy az állat megérintené őket.

Vélemény, hozzászólás?