Posted on Hozzászólás most!

Biztosítás védi a kutyákat

Ebcasco. Különleges ajánlattal állt elõ egy magyarországi biztosító. A háziállatokra is köthetõ biztosítás, ami már akkor is fizet a gazdinak, ha a kutya elriaszt egy betolakodót a háztól. A háziállatok is megbetegedhetnek, őket is érheti baleset, melynek a kezelése sok pénzbe kerül. Ezért találták ki a háziállat biztosítást a szakemberek. – Magyarországon jelenleg hat millió kutya és macskatulajdonos található. – mondta a Borsnak Marosvölgyi Péter, az Aegon Direkt szakmai igazgatója.
– Közülük sokan vannak úgy, hogy havi pár száz forintot ki tudnak fizetni kedvencük után. De ha egy komolyabb, több tízezer forintba kerülő állatorvosi beavatkozásra van szükség, az már nagyon megterhelné a családi költségvetést. Az háziállatok számára kidolgozott biztosítás, fizeti az orvosi ellátást baleset és betegség esetén, megtéríti a kutya, vagy a macska által okozott kárt. Sőt, ha a kutya elkergeti a betörőt a háztól, és erről rendőrségi jegyzőkönyv is készül, akkor ötvenezer forintot fizet a biztosító a tulajdonosnak.
– Nagyon jó dolognak tartom ezt a fajta biztosítást, mivel így biztos, hogy több állattartó választja adott esetben a műtétet kedvencénél az altatás helyett, mert így a biztosító fedezi a költségeket. – örvendezett Dani, aki már fontolóra vette, hogy kutyájára Lujzira köt egy biztosítást.
Simon Marika is hasonlóképpen vélekedik a háziállat biztosításról: – Nálunk Tobi családtagnak számít, ezért fontos az ő biztonsága és egészsége. Nagyszerű lehetőség a kutya biztosítása, mert így nem érheti váratlan kiadás a kutyatulajdonosokat.

Vélemény, hozzászólás?