Posted on Hozzászólás most!

Blair papja megáldotta Overdose-t

A korábbi angol miniszterelnököt, Tony Blairt protestánsról katolikus hitre áttérítő Michael atya áldotta meg Hoppegartenben a sérülése után egyre jobb formának örvendő Overdose-t. Jobban nem is sikerülhetett volna Dózi hoppegarteni húsvétja, hiszen egy angol ferences rendi szerzetes is akadt a „locsolói” között.
– A helyszínen találkoztam Michael atyával, aki ferences rendi szerzetes, és Anglia talán legismertebb Overdose-rajongója – idézi a PannoniaOverdose.hu Mikóczy Zoltánt, a ló egyik tulajdonosát. – Kifejezetten miatta látogatott Németországba. Ő volt egyébként az, aki áttérítette Tony Blairt, amikor miniszterelnöki pályafutása végeztével protestánsról római katolikus vallásra váltott. Még a húsvét vasárnapi misét is kihagyta, hogy láthassa Dózit a délelőtti tréning közben. Talán ezt pótolandó, szűk körben, a pálya szélén azért celebrált nekünk egy misét, majd Overdose-t és a jártatóban lévő lovakat is megáldotta.
Mikóczy azt is elárulta, hogy a ló kifejezetten élvezte a felhajtást maga körül, amikor felvezették a pálya 10-12 ezres közönsége előtt. Nyoma sem volt rajta a korábbi, verseny előtti idegességnek, pedig legutóbb tavalyelőtt, a Kincsem Parkban vették körül ennyien. – írja a Blikk.

Vélemény, hozzászólás?