Posted on Hozzászólás most!

Börtön az állatkínzó halásznak

Többször is letöltendő börtönbüntetésre ítélték a barcsi Angyal Józsefet (38), mert engedély nélkül halászott a Dráván. A férfi először 1750 forintnyi értékű hal miatt kapott 13 hónapot állatkínzásért, ám később újból kivetette hálóját, ezért 9750 forintot érő zsákmánya újabb 7 hónapra a rács mögé juttatta.
– Tudom, hogy hibáztam, de ennyire súlyos büntetést nem érdemeltem volna! – mesélte a Blikknek a férfi, aki már leülte büntetését, de most egy eljárási hiba miatt megint 2 hónapot tölthet a zárkában. – Teljesen tönkrement az életem: elvesztem az állásomat, és a 8 hónapos kislányom is magára marad a feleségemmel. A halasztási kérelmemet elutasították, ezért a köztársasági elnökhöz fordulok kegyelemért – tette hozzá.
A megyei bíróság szóvivőjétől, Vadócz Attilától megtudtuk: a férfi 2004-ben egy hasonló ügy miatt felfüggesztett börtönbüntetést kapott, de ennek hatálya alatt újra illegálisan halászott, ezért a törvények szerint a bíróságnak végrehajtandó szabadságvesztést kellett kiszabnia rá.

Vélemény, hozzászólás?