Posted on Hozzászólás most!

Börtönbe vonulhat a szomszédja kutyáját felgyújtó férfi

Börtönbüntetést kér a Kecskeméti Városi Ügyészség egy 62 éves férfira, aki az idén februárban egy acélhurokkal befogta szomszédja kutyáját, majd gázolajat öntött az állat hátára és meggyújtotta.
Az izsáki férfi úgy akarta megvédeni házát a kóbor kutyáktól, hogy kerítése mellé acélhurkokat helyezett el. Amikor észrevette, hogy egy kutya vonít az acélhurokban, kiment az udvarra, az állatra gázolajat öntött és meggyújtotta. A kutya hátán a szőrzet meggyulladt, de a rottweiler ki tudta magát szabadítani az acélhurokból és hazaszaladt. Ha gazdái nem oltják el a tüzet, akkor az eb elpusztult volna.
Az orvosi szakvélemény szerint a nyilvántartási számmal ellátott kutya mindkét fülének külső és belső oldalán másodlagos égési sérülések keletkeztek, az állat szemhéjai beduzzadtak, bal első lábán és a hát medencei tájékán 3-4 centiméter átmérőjű mélyreható sérülései voltak. A sebek 3-4 hét alatt meggyógyultak, ha nem történt fertőzés, akkor maradandó károsodás nélkül.
Az ügyészség szerint a férfi a kutyát indokolatlanul és oly módon bántalmazta, hogy az alkalmas volt arra, az állat maradandó egészségkárosodását, illetve pusztulását okozza. A férfi ellen állatkínzás bűntette miatt emeltek vádat.

Vélemény, hozzászólás?