Posted on Hozzászólás most!

Börtönt kaptak az ugatós tacskók miatt

Börtönbüntetésre ítélte a bíróság Szicíliában azokat a kutyatulajdonosokat, akiknek ebjei éjszakai ugatásukkal zavarták a környék lakóinak álmát. A bíró szerint a gazdi feladata az állatok megnyugtatása.
80A kutyák tették ismertté az Etna lábánál levő Regalbutót. A hét és félezres lakosú kisvárosban majdnem mindenkinek van kutyája, mégis hat ebtulajdonos ellen a szomszédok aláírásgyűjtést indítottak. Kutyáik éjszaka hevesen ugattak, és gazdáik semmit sem tettek megnyugtatásukra. A hatóság negyvenöt eurós bírságot szabott ki; ezt két kutyatulajdonos azonnal ki is fizette. Négyen azonban a Fellebbviteli Bíróságig vitték az ügyet, amely a héten úgy határozott, két hónap börtön jár a kutyáikat megnevelni nem tudó gazdáknak ötszáz eurós bírsággal együtt. Az elítéltek ügyvédei a börtön helyett közmunkát kértek védenceiknek. A Regalbutóba kivonult olasz újságíróknak az ugatós ebek egyik tulajdonosa, a 76 éves Santo Fiorenza nyilatkozott: “Nem értem, két tacskóm, Nero és Bracchina nem árt senkinek”. Felesége azt mondta: most már végképp jobban szereti a kutyákat, mint az embereket.
Értetlenségét fejezte ki az olasz állatorvosi bioetikai tanács elnöke, Pasqualino Santori is, aki túlzásnak tartja az ítéletet. Hozzátette, az intézmények és a közvélemény még mindig nem értette meg, hogy a kutyát nem lehet kikapcsolni, jogai vannak az állatoknak is. Forrás MTI

Vélemény, hozzászólás?