Posted on Hozzászólás most!

Borzalmasan tartotta a kutyákat

Illegális kutyaszaporító bukott le a fővárosban. Az idős asszonynak nem ez az első konfliktusa az önkormányzatokkal és az állatvédőkkel. Most Budapest X. kerületében tart több tucat kutyát engedély nélkül, nem megfelelő körülmények között. Bár többször indult ellene eljárás, mindig elköltözött az ítélet előtt. Most is erre számítanak az állatvédők.
Egy illegális kutyaszaporító telepen helyszínelnének a X. kerületi önkormányzat és a Noé Állatotthon munkatársai a fővárosban. Csak éppen a kutyáktól egymás szavát se értik.
A csöndesebb részen aztán kiderült, hogy az asszonynak nem ez első ügye az illegális kutyaszaporítás miatt. Először tagadta, hogy eladja a kölyköket, aztán amikor arra terelődött a szó, hogy elvennék tőle az állatokat, mégis elismerte, hogy pénzért csinálja.
A hölgy azt mondta, 25 kutyája van most. Nem tudtuk összeszámolni, hogy valóban annyi van-e, de az látszik, hogy nem megfelelő körülmények között élnek.
„Mi 2006-ban is hoztunk el tőle kutyát, 2008-ban is, és most megint itt vagyunk. A probléma az, hogy a hölgy egyfolytában költözik. Az önkormányzatok nem tudnak utána nyúlni. amelyik kerületben éppen lakik, ott eljárást indítanak ellene, de mire hoznának valami határozatot, addigra elköltözik” – mondta Sándor Hédi, a Noé Állatotthon Alapítvány elnöke. Videó itt

Vélemény, hozzászólás?