Posted on Hozzászólás most!

Bővül a marosvásárhelyi állatkert

Húszhektáros menhely épül a barnamedvéknek és a kárpáti szarvasoknak. Új ketreceket és kifutókat kapnak a marosvásárhelyi állatkert lakói. Húszhektáros menhelyet építenek a térségben honos barnamedvéknek és kárpáti szarvasoknak. A fejlesztésekre az unió is ad pénzt.
Veszélyeztetett nagyvadak és árván maradt bocsok költözhetnek ide. Természetes környezetükben élhetnek, ám a területet villanypásztorral és vasrácsokkal veszik körül.
– Erre a területre természetesen csak védett kocsival tudunk bemenni, létezik, birtokunkban van altatófegyver, és bármilyen közbelépés kell, akkor ezt – akárcsak egy szafari parkban – úgy lehet itt is megoldani – magyarázza Bereczki Boldizsár igazgató
Az épülő zsiráf- illetve elefántházba is új lakókat költöztetnek másfél év múlva. Az oroszlán már birtokba vette kibővített kifutóját, amit a legszigorúbb szabályok szerint építettek.
– Most már legalább 50-60 oldalnyi előírás, tehát ez előírja, hogy bizonyos állatfajoknak mik a minimális élőterük – részletezi Kopacz András mérnök.
A madarak is külön pavilonba költöznek. Jelenleg 76 állatfajt láthatnak az állatkert látogatói.

Vélemény, hozzászólás?