Posted on 1 hozzászólás

Brigitte Bardot betiltaná a bikaviadalokat

Brigitte Bardot francia színésznő is csatlakozott ahhoz a kezdeményezéshez, amely a bikaviadalok betiltását követeli az észak-spanyolországi Katalóniában. A barcelonai parlamenthez küldött levelében a 75 éves színésznő “kegyetlen látványosságnak” nevezte az ősi hagyományt. “A bikaviadal iszonyatos fájdalmat okoz ártatlan állatoknak” – idézte Bardot írását az ADDA állatvédelmi szervezet. A katalán törvényhozás 2009 decemberében kezdett el foglalkozni azzal a népi kezdeményezéssel, amely a bikaviadalok betiltását követeli Spanyolország gazdaságilag legfejlettebb, 7,4 millió lakosú régiójában.
Azóta bizottságokban tárgyalják a beadványt, záróvitáját előreláthatóan a jövő szerdai plenáris ülésen tartják. Egyelőre nem tudni, hogy aznap szavaznak-e már a végérvényes tilalomról is. Bardot, aki évek óta elkötelezett állatvédő, mindenesetre arra szólította fel a képviselőket, hogy szavazzanak igennel a javaslatra. A kezdeményezéshez az eltelt időszak alatt a dalai láma és Antoni Tapies katalán festő is csatlakozott. Ha a parlament a betiltás mellett dönt, úgy a Kanári-szigetek után Katalónia lesz Spanyolország második olyan tartománya, ahol nem rendeznek többé ilyen látványosságokat. Egész Katalóniában egyébként már csak egy aréna van, ahol rendszeresen tartanak bikaviadalokat, ez a barcelonai La Monumental. Más városokban, Geronában, Figuerasban vagy Lloret de Marban évekkel ezelőtt lebontották az arénákat, mert a szórakozásnak ez a fajtája nem vonzott elég nézőt.

1 thought on “Brigitte Bardot betiltaná a bikaviadalokat

  1. […] és úgy döntött, saját kézbe veszi a dolgokat. A bikaviadalok betiltásáért is kamányolt. 2010-ben az Ökológiai Szövetség színeiben indul a elnökválasztáson. A párt az állatok […]

Vélemény, hozzászólás?