Posted on Hozzászólás most!

Brutális állatkínzás Salgótarjánban

Állatkínzás megalapozott gyanúja miatt folytat nyomozást a Salgótarjáni Rendőrkapitányság egy salgótarjáni személlyel szemben, aki a lakossági bejelentés szerint a város szélén bántalmazott egy kutyát.
Lászlók Nóra, a megyei rendőr-főkapitányság sajtóügyeletes elmondta, hogy a helyszínre érkező rendőrök felszólítására hagyta csak abba cselekményét a 42 éves férfi, aki a nyomozás adatai alapján a fekete színű keverék felnőtt szuka kutyát nyakon szúrta, ismeretlen eszközzel több alkalommal fejen ütötte, majd egy acélsodrony kötéllel meg akarta fojtani. Az állatorvos elsődleges vizsgálata során megállapította, hogy az állat sérülései alapján a bántalmazás a kutyának különös szenvedést okozott és alkalmas volt arra, hogy az eb maradandó egészségkárosodását, pusztulását okozza.
A főhadnagy hozzátette: a férfit a rendőrök a helyszínen elfogták és előállították majd gyanúsítottként hallgatták ki. Az nyomozás jelenleg szakértő bevonásával folyik. A férfit tettéért három évre is börtönbe zárhatják.

Vélemény, hozzászólás?