Posted on Hozzászólás most!

Brutális körülmények között tartott állatok

Kecskemét – Újabb brutális állatkínzásról kaptunk hírt a Menhely az állatokért alapítványtól. Tiszaalpáron két kutyát tartottak embertelen körülmények között, egyiküket nem is tudták megmenteni.
Újabb brutális állatkínzásról számolt be honlapunknak a Menhely az állatokért alapítvány. Tiszaalpáron két kutyát tartottak embertelen körülmények között. Egyikük a tűző napra volt kikötve, beteg társát pedig a fénytől és a levegőtől is elzárva tartották.
A kecskeméti Menhely az állatokért alapítvány ebrendészeti és állatvédelmi őrszolgálat vezetője, Szabó Attila így nyilatkozott az esetről a delmagyar.hu-nak: – A rendőrség értesített bennünket kedd reggel, hogy állatkínzásnál helyszínelnek Tiszaalpáron. A helyszínre érkezve egy láncon tartott kutyát találtunk, akinek egy vashordó volt a menedéke, a rekkenő hőség elől pedig beásta magát a földbe. A másik kutya egy kis helyiségbe volt becsukva, ahol csak egy kis rés volt a fény és a levegő is alig tudott beszivárogni.
– A kutya ki volt száradva, egy régen kifejlődött daganat kifakadt rajta, ezt a részt a csontik már ették. Fel se tudott állni és több helyen felfekvései voltak, vérzett több sebből. A kutyust el kellett altatni, nem lehetett megmenteni. A hordóhoz kikötött kutya pedig a fülén sérült, a legyek kikezdték a fülét. Őt állatorvoshoz vittük, és fel fog épülni. A rendőrség eljárást indított az állatok gazdája ellen – tájékoztatta Szabó Attila a cikk forrását a Delmagyar.hu-t.

Vélemény, hozzászólás?