Posted on Hozzászólás most!

Brutális körülmények között tartott kutyákat találtak

Éhező csont sovány és félholt kutyákat mentett péntekenn az Állatvédelmi Őrszolgálat Kecskeméten. A Menhely az Állatokért Alapítvány, egy hatósági állatorvos és a rendőrség razziázott pénteken Kecskeméten, Lajosmizsén és Tiszakécskén.
– Összesen 11 címen jártunk és sajnos három kutyát azonnal el kellett koboznunk – tájékoztatta a delmagyar.hu-t Szabó Attila Menhely az Állatokért Alapítvány Állatvédelmi Őrszolgálat vezetője.
– Két eb rövid láncon élt, az éhezés tünetei látszottak rajta és egy-egy száraz kenyérrel farokcsóválva fogadták a kiérkező állatvédőket. Egyikük előtt sem volt víz, sőt az edényeket belepte már a homok. A harmadik eb pedig idős és süket volt. A hátsó lábait nem tudta használni, saját ürülékében feküdt és kiszáradva találtunk rá. Sajnos rajta nem lehetett segíteni altatni kellett.
– Mindkét esetben állatkínzás miatt indul eljárás a tulajdonosok ellen. A többi helyen pedig figyelmeztetve lettek a tulajdonosok, hogy megfelelően tartsák az állataikat. A figyelmeztetésbetartását vissza fogjuk ellenőrizni – mondta Szabó Attila. Forrás: Kecskemetitv.hu

Vélemény, hozzászólás?