Posted on 1 hozzászólás

Cesar Millan, a kutyákkal suttogó

A kutyád az őrületbe kerget? Agresszív, ideges, félénk vagy egyszerűen csak túl feszült? Négylábú barátod talán valami megszállottja – felugrál mindenkire, aki belép az ajtón, vagy azzal nyaggat, hogy újra és újra eldobd neki ugyanazt a koszos teniszlabdát?
Vagy esetleg úgy érzed, a te kutyád tökéletes, de szeretnéd, ha kettőtök kapcsolata még teljesebb lenne? Szeretnéd megtudni, mi motiválja? Szeretnél bepillantást nyerni a világába, hogy szorosabb köteléket alakíthass ki vele?
Ha ezen kérdések bármelyikére igennel feleltél, akkor vagy a www.emberkepzes.eoldal.hu vagy itt jó helyen vagy. Ha nem ismernél a National Geographic Channel által sugárzott Dog Whisperer (kutya-suttogó) című sorozatból, hadd mutatkozzak be. Cesar Millan vagyok, és alig várom, hogy megoszthassam veled egy egész élettapasztalat bölcsességét, melyre kutyák között élve és dolgozva tettem szert. Az évek során többezer reménytelen esetnek titulált kutyát rehabilitáltam.
Néhány szót magamról. 1990-ben üres zsebbel érkeztem Mexiból az Egyesült Államokba, azt az álmot dédelgetve, hogy a világ legjobb kutyakiképzője leszek. Kutyakozmetikusként kezdtem, de kevesebb mint tíz éven belül már agresszív rottweiler falkákkal dolgoztam, beleértve Will Smith és Jada Pinkett Smith néhány kutyáját. Will és Jada felelősségteljes kutyatulajdonosok, akiket lenyűgözött természetes tehetségem a kutyákhoz. Nagylelkűen beajánlottak barátaiknak és kollégáiknak, akik közül sokan híres emberek. Soha nem reklámoztam magam, vállalkozásom híre kizárólag szájról szájra terjedt.
Hamarosan beindult az üzlet, és sikerült megnyitnom a Kutyapszichológiai Központot Dél-Los Angelesben, ahol harminc-negyven olyan kutyát tartok egy falkában, akik senkinek nem kellenek. A legtöbbjük menhelyről vagy fajtamentő szervezetektől kerül ide, mert vagy kezelhetetlennek tartják őket vagy különféle viselkedésproblémák miatt a gazdáik megszabadultak tőlük. Sajnos mivel nincs elég „elaltatásmentes“ kutyamenhely, a legtöbb elhagyott állatra az eutanázia valamely formája vár. Az általam kimentett kutyák azonban, a rehabilitációt követően, boldog, hasznos falkatagokká válnak. Sokan közülük végül szerető, felelősségteljes befogadó családra találnak. Falkámban töltött idejük során a kutyák, akiket egykor halálra ítéltek, pozitív szerepmodellként szolgálnak ügyfeleim problémás kutyái számára. Forrás: emberkepzes.eoldal.hu Emberképzés a kutyákhoz 1. videó itt a cikk alján.

1 thought on “Cesar Millan, a kutyákkal suttogó

  1. […] Millan a Kutyákkal suttogó: A természetben a túlélés feltétele egy erős, kiegyensúlyozott és rendezett falka, ahol […]

Vélemény, hozzászólás?