Posted on Hozzászólás most!

Cormac McCarthy új regénye, a Vad lovak

Cormac McCarthy neve akkor lett hazánkban is széles körben ismert, mikor 2008-ban a Nem vénnek való vidék című regényéből készült film négy Oscar-szobrocskát hozott el a díjátadóról. Azóta több munkája megjelent magyarul, most legújabb, Vad lovak című regényét veheti kézbe a magyar olvasó.
Cormac McCarthy jellegzetes stílusa, hátborzongató történetei egytől egyig alkalmasak arra, hogy magával ragadják az olvasót, a Nem vénnek való vidék után egyáltalán nem meglepő, hogy újabb könyvei is hatalmas sikert arattak a magyar olvasóközönség körében. A szerző művei közül egy másikból, a Véres délkörökből is készülőben van a filmadaptáció, mely Ridley Scott rendezésében kerül majd a mozikba.
Magyar nyelven most megjelenő regénye, a Vad lovak egy trilógia első darabjaként lát napvilágot, és a Vadnyugatra kalauzolja el az olvasót. A modernkori western egy tizenhat éves fiú felnőtté válásáról mesél, a McCarthy-tól megszokott sötét tónusban, véresen és hátborzongatóan. A külföldi kritika egészen felmagasztalta a könyvet, amely egyébiránt már elnyerte a Nemzeti Könyv-díjat is.

Vélemény, hozzászólás?