Posted on Hozzászólás most!

Csaknem kétezer macskát és kutyát mérgeznek meg évente az olaszok a szomszédviták miatt

Évente csaknem kétezer állat pusztul el az olasz szomszédok között kirobbanó vitákban, mivel a lakóházak életét megzavaró kutyákat és macskákat az esetek többségében megmérgezik. A károsult gazdák több száz esetben tesznek feljelentést, de sokszor csak gyanítják, ki az elkövető.
Hét millió macska és majdnem ugyanannyi kutya él az olaszországi lakásokban, nem csoda hát, hogy az állatok gyakran feszültséget okoznak. A négylábú kedvencekben sok lakótárs ugyanis kizárólag a piszok, a zaj és a betegség forrását látják.
Ez sem igazolja azonban a drámai méretű állatpusztítást – írja az MTI. Az idei első tíz hónapban 4250 kutyát és macskát mérgeztek meg, és csak az állatok felét sikerült megmenteni. A gazdák hétszáz esetben tettek feljelentést, de nem tudták mindig megjelölni az elkövetőt. Bizonyíték nélkül csak gyanították, melyik haragos szomszéd akarta eltenni láb alól a háziállatot – közölte az adatokat az Aidaa állatvédő egyesület.
Nem minden esetben történik szándékos mérgezés. Az Aidaa szerint az állatok gyakran a lakóház udvarán vagy a közös kertben elhelyezett patkányméregbe kóstolnak bele, jóllehet ma már olyan méreg is létezik, amely más állatokat távol tart.
A kutyák és macskák miatt a legtöbb lakóközösségi veszekedés az észak-olaszországi Aostában robban ki, majd a déli Brindisi, Bologna és Róma következik. A legtöbb háziállatot Pugliában, Szicíliában és Lazio tartományban mérgezik meg. Forrás: Agromonitor.hu

Vélemény, hozzászólás?