Posted on Hozzászólás most!

Csivavadömping: 26 apróság a pécsi menhelyen

Pécs | Egy égő ház udvaráról kimentett kutyákat fogadtak be a múlt héten a Misina Egyesület pécsi menhelyén. A huszonhat kiskutya karanténban várja jobb sorsát – vagy örökbefogadókat találnak nekik, vagy a gazdájuk viszi el őket.
“Fekete csütörtök” jelszóval közölte a Facebook-oldalán múlt héten a Misina Természet- és Állatvédő Egyesület, hogy egyszerre 42 kutya került hozzájuk. A rendkívülinek számító létszámbővülés fő oka az volt, hogy a gyepmester 26 csivavát vitt az állatotthonba – az apró jószágokat egy családi háznál történt tűzeset után mentették ki.
A Misina menhelyén összesen 350 kutyára vigyáznak jelenleg, a csivavacsapat azonban különösen felkeltette az örökbefogadást tervezők figyelmét.
A Dunánúli Napló kedden megkereste az egyesületet, hogy a kutyák sorsáról érdeklődjön. Farkas Tamás, a Misina vezetője elmondta: a két hétre karanténba került csivavák sorsáról a hatóságok döntenek, ugyanis jelentkezett az eredeti tulajdonosuk is, aki még kedden elvinné őket.
Arról mindeddig nem tudni, hogy milyen okból tartott valaki ennyi kutyát együtt. Ráadásul eredetileg még több állat lehetet elszállásolva a Fábián Béla közben álló házban, hiszen a tűzoltóság tájékoztatása szerint a tűzesetnél számos állat elpusztult. Jelenleg az sem tisztázott, hogy a kutyák tartásának körülményei megfeleltek-e az érvényes állatvédelmi és egyéb szabályoknak.

Forrás:Bama.hu

Vélemény, hozzászólás?