Posted on Hozzászólás most!

Csont és bőr a szegény kutya

Nyíregyháza – A PCAS Állatvédő egyesület keretein belül az utóbbi két évben a gyepmesteri telepről közvetítünk ki a kutyákat gazdához, azonban amennyiben lehetőségük adódik rá, megpróbálunk segíteni egyéb, bajba jutott kutyákon is, habár saját menhellyel nem rendelkezünk még. Most, a napokban azonban olyan megdöbbentő esettel találkoztunk, amelyet a nyilvánosság elé is szeretnénk tárni… – írja Márton Karolina, a PCAS Egyesülettől.


Nem kertelek, felvállalom a véleményemet: Amikor ilyen esettel állok szemben, szégyellem, hogy én is ember vagyok. Brie két napja került hozzánk, gazdája lemondott róla, azzal az indokkal hogy ezt a kutyát és a kölykeit sem tudja ellátni. A kölyköknek már van gazdája, ők még valamelyest jobb húsban voltak , mint az anyjuk. A kutya lényegében egy múmia…
Olyan gyenge hogy elborult, amikor elhoztuk, de annyi élni akarás van benne, hogy mindig talpra áll. Megkezdtük a felerősítését, azonban egyelőre nem tudjuk hogy ezt a tartós éhezés okozott e nála maradandó károsodást. Egyelőre naponta többször, kisadagokkal etetjük, erősítőt kap. Örökbefogadása akkor lesz esedékes, ha súlya normalizálódott.
Azonban máris várnánk olyanokat, akik szeretnék ezt az egyébként kedves, aranyos, bújós kutyát családtagnak tekintve örökbefogadni, lehetőleg kinti-benti lakhatással!
Kérjük, ha valahol állatkínzást tapasztal, ne forduljon el! Ne legyintsen rá! Hiszen lehet, hogy annak a kutyának ÖN az utolsó esélye az életre! Ha állatkínzást tapasztal, minden esetben a helyi jegyzőhöz kell fordulni bejelentéssel! – írja Márton Karolina, PCAS Egyesület. www.pcas.hu tel: 0670 445 3565

Vélemény, hozzászólás?