Posted on 1 hozzászólás

Cumiznak az elárvult farkaskölykök

Cumisüvegből etetnek és kézből nevelnek két árván maradt farkas kölyköt a Fehérkereszt Álatvédő Liga munkatársai. Mint megírtuk a veresegyházi Medve otthonban ismeretlenek kerítésen keresztül lelőttek két hím farkast a kifutójukban. Az eset következtében a falka hierarchiája felborult, az állatok megzavaródtak és a két kis kölyköt anyjuk kirakta vackukból, majd magára hagyta. Az éhes, síró apróságokra szerencsére hamar rátaláltak a gondozók, így az ijedtségen kívül nem történt nagyobb bajuk.
– Igazi kis eleven vadócok, még csak most nyílt ki a szemük de már karmolnak és harapnak. A kezem tele van sebbel – mutatta karját Szilágy István a liga kurátora, egyben a kölykök egyik pótmamája.
– Két óránként, hangos tutulással követelik a cumisüveget, egyszerre fél deci tápszert isznak meg. Etetés után pedig ugyanúgy meg kell büfiztetni őket, mint a gyerekeke, majd gyorsan el is alszanak – magyarázta Káldi Szilvia, a kölykök másik pótmamája. – Két hónapos korukig fognak tápszert kapni, utána szilárd táplálékot is esznek már. Nem szeretnénk, hogy teljesen az emberekhez szokjanak, így ha minden jól megy pár hónap múlva vissza engedjük őket a családjukhoz.

1 thought on “Cumiznak az elárvult farkaskölykök

  1. […] elkövetők. A falka felbolydult, immár három kölyköt taszított el magától az anyja. Már rendbenlévőnek tünt a helyzet, de újabb kölyköt lökött el magától az anyja abban a farkasfalkában, melynek két […]

Vélemény, hozzászólás?