Posted on Hozzászólás most!

Debreceniek harca a vízzel Thaiföldön

Bangkok – Élelmiszerosztásban, az emberek és az állatok kimenekítésében, az egészségügyi ellátásában segít a Debreceni Egyetem orvoscsoportja Thaiföldön.
Két napja érkezett az árvíz sújtotta thai fővárosba a Debreceni Egyetem mobil orvoscsoportja. Késmárky András, az orvoscsoport vezetője a Kossuth Rádió Ünnep reggelén című műsorában elmondta, tegnap Bangkok egyik külvárosában segítettek. Csónakon keresztül élelmiszert, vizet osztottak az embereknek, illetve a házakban rekedtek egészségügyi ellátásában vettek részt. Ma a thai kormány embereivel és a hadsereggel közösen egy olyan területen dolgoznak, melyet épp most öntött el a víz, mely egy óra leforgása alatt derékig ért. Késmárky András hozzátette, minden nap más és más kerületet érint ugyanez a probléma. Bizonyos területeken folyamatosan emelkedik a víz, máshol néhány centimétert apadt.
Az ár ellen homokzsákokkal próbálnak védekezni, a hatóságok az embereket iskolákban, sportcsarnokokban helyezik el, és folyamatosan járják a területet a bennrekedt emberek kimenekítéséért. Akik nem hajlandóak elköltözni otthonukból, azok orvosi ellátását és élelmezését csónakból próbálják megoldani. Buddhista ország lévén nemcsak az emberek, hanem az állatok védelme is nagyon fontos, magyarázta Késmárky András, aki hozzátette, rendszeresen visznek magukkal az állatok számára is élelmet. Forrás: Civishír, Facebook

Vélemény, hozzászólás?