Posted on Hozzászólás most!

Dolgozz te is önkéntes állatmenhelyen!

Ha szereted az állatokat, biztosan te is szíveden viseled, amikor állatkínzásról szóló szörnyűségeket hallasz a Híradóban vagy olvasol a lapokban, hírportálokon. Például amikor nem megfelelő körülmények között tartanak sok-sok kutyát egy helyen, s ezt lefülelik, állatmentő akciókat szoktak szervezni. Ezután az állatok állatmenhelyre kerülnek, ahol szívesen fogadják az önkénteseket. Ha elmúltál már 16 éves, téged is várnak szeretettel!
Miben segíthetsz? A menhelyen a következő lehetőségek várnak rád: kutyasétáltatás (látogatási időben), az állatok ellátásában való segítség a gondozóknak, a kutyák rendbetétele (fésülés, nyáron fürdetés is), segíthetsz a rendezvényeiken, illetve vállalhatsz munkákat a menhely körül is, mint festés vagy takarítás, ezzel is leveszed a gondot a vezetők válláról, s több idejük jut az állatok egyéb érdekeire. Ha messze volna tőled a legközelebbi menhely, az otthonodban is segíthetsz a kiválasztott szervezetnek. Például népszerűsíted őket szponzorok felkutatásával vagy hirdetések feladásával, illetve a gazdira váró állatokat is hirdetheted: nyomtathatsz róluk plakátot, amit kiragasztasz a legtöbb helyre, vagy a neten adsz fel hirdetéseket. Segíthet még az is, ha további tagokat toborzol a menhely számára, hiszen minél több a segítő kéz, annál jobb!
Ha ennél kicsit többet szeretnél tenni, lehetsz ideiglenes befogadó is. Ha arra ugyan nincs lehetőséged, hogy véglegesen befogadj egy kutyát, de átmeneti ideig szívesen fogadnád, miközben az élelmezését állja a menhely, azzal nagyon sokat segítenél.
Olyan megértő és türelmes befogadókat keresnek, akik szívesen foglalkoznának lelki sérült kutyákkal, akiket korábban bántottak vagy elhagytak, nem foglalkoztak velük, menhelyen nőttek fel, s ezért bizalmatlanok az emberekkel szemben. De azok a kutyusok is hamarabb felépülnek egy kedves otthonban, akik műtét után lábadoznak. Sok eb rendkívül szenzitív lélekkel lett megáldva, ezért lelkileg összeomlana a menhelyen, illetve a pár hetes kölyökkutyáknak, kiscicáknak is jobb egy ideiglenes befogadónál, valamint télen a rövid szőrű kutyusokat sem tarthatják kint.
Adományokkal is segítheted a menhelyet. A pénzen kívül szívesen fogadnak más dolgokat is, legfőképpen az alábbiakra van szükség:
– tárgyi adomány
– száraz kenyér
– tisztító szerek
– tápok (kutya, macska, rágcsáló)
– kutyaól
– itató/etető tál
– póráz
– nyakörv
– rongyok, ruhák, takarók a kutyák alá
– névbiléta
– bolhairtó
– kaparófa macskáknak
– rágcsáló-, nyúl-, macskaház
– kaparófa a macskáknak
Virtuális örökbefogadás: Ha nem tudsz befogadni kutyát, de szívesen segítenél egy-egy árva négylábúnak, virtuálisan is örökbe fogadhatsz egyet. Ennek a lényege, hogy többször elmenj a menhelyre megsétáltatni őt, megsimogatni, megszeretgetni, s segítesz abban is, hogy találjatok neki egy igazán jó gazdit. Az ellátást pedig támogathatod anyagilag, az összeget te határozod meg.
Tehát ha segíteni szeretnél az elesett állatokon, rengeteg lehetőséged van rá! Csak tenni kell! Kezdd el még ma!

Vélemény, hozzászólás?