Posted on Hozzászólás most!

Ebvédők: Illatos úti honlapok harca

A Kutyasegély Alapítvány jeles vezetője pontosan tudja, hogy ezentúl is közzé teheti majd az Illatos útról örökbe adható állatok fényképét, mégis aláírásokat gyűjt jó szándékú emberektől és szervezetektől azt állítva, hogy az ebrendészeti telep elveszi lakóitól az életben maradás esélyét! Nem csodálkoznék, ha a telep vezetője rémhírkeltésért vagy rágalmazásért feljelentené, de nem fogja. Kozma Tamás azért vállalta a telep irányításának hálátlan feladatát, mert célul tűzte ki, hogy állatbaráttá teszi, nem pedig azért, hogy az állatvédőkkel huzakodjon.
Csak nem az a baja Mészáros Gabriellának, hogy a képek sarkában ott van az Illatos úti telep honlapjának a címe? Ha ezeket a képeket teszi közzé, le kell mondania arról az illúziókeltésről, hogy az ő honlapja a telep hivatalos portálja. Mert az az érv megmosolyogtató, hogy ők meghatóbb képet tudnak készíteni az elárvult kutyusokról.
Az évek során számos állatvédő alapítvánnyal kerültem kapcsolatba. Egy részük egyszerűen felismerte, hogy az állattal sajnálatot lehet kiváltani, azzal pedig pénzt lehet keresni. De többségük – felteszem, ilyen a Kutyasegély is
– jó szándékú és elhivatott. Csakhogy éppen ebből adódóan azt gondolják, csakis ők képviselik megfelelően szegény állatok érdekeit, és csakis úgy szabad azt tenni, ahogyan ők teszik. Ezért nem képes összefogni és együttműködni a számos szervezet, ezért forgácsolják szét erőiket nemtelen támadásokra és vitákra, emiatt jelentgetik föl egymást merő jószándékból. Felülemelkedve saját hiúságukon, az ügy iránt tanúsított alázattal, a másik érdekeinek felismerésével és érdemeinek elismerésével mindannyian többre mennének.
Forrás: Zimber Szilvia, Borsonline

Vélemény, hozzászólás?