Posted on Hozzászólás most!

Egy csók a belépő az Állatkertbe :)

Bálint napja alkalmából már szombattól féláron látogathatják a szerelmespárok a Fővárosi Állat- és Növénykertet.
Bálint napi kedvezménnyel várja a szerelmeseket a Fővárosi Állat- és Növénykert – tudatta Hanga Zoltán szóvivő. A kedvezmény egészen hétfőig, vagyis a tulajdonképpeni Bálint napig él, igazolásként pedig az is elég, ha a szerelmesek megcsókolják egymást a belépéskor.
Az Állatkert lakói között is számos szerelmespár akad. Niva és Norbi, a két szibériai tigris például nemrég ismerkedtek össze, és az elmúlt hetek megfigyelései alapján kiváló pár lesznek. Ugyanez várható Angele és Assam, az ifjú elefántpár esetében. A vízidisznóknál Fruzsina és Roger szerelméből az elmúlt években számos utód született, legutóbb néhány héttel ezelőtt. Az állatkerti gondozók jelenleg Cuki és Géza, a tapírpár kapcsolatára tekintenek a legnagyobb várakozással, már ami az utódokat illeti.

Február 12-től 14-ig, vagyis a mostani hétvégén, illetve a hétfőre eső Bálint napján a szerelmespárok ketten egy jeggyel – tehát lényegében féláron – látogathatják a városligeti intézményt. Annak igazolására, hogy valóban szerelmespárról van szó, elég, ha megcsókolják egymást belépéskor. A látogatási szokások elemzése egész Európában kimutatta, hogy az állatkerteket a legtöbb szerelmespár kiváló programnak tartja. Az ismerkedés korai szakaszában lévő pároknál például olyan időtöltést jelent, ami könnyen oldja az esetleges kezdeti bátortalanságot, illetve ami később felidézhető közös élményként erősíteni képes magát a kapcsolatot is.
Éppen ezért a Fővárosi Állat- és Növénykert is fontosnak tartja, hogy kedvezményes belépéssel invitálja a szerelmespárokat Bálint napja alkalmából – írta az inforadio.hu

Vélemény, hozzászólás?