Posted on Hozzászólás most!

Egy év után megkerült a kutya

Lessie helyette Haney hazatért! Egy kamionsofőr találta meg Kaposváron a kutyát, akit majdnem egy év után kaphattak vissza gazdái. Az elkóborolt eb leht, hogy kukákból táplálkozott és kis állatokra vadászott.
A szilveszteri petárdázás és tüzijátékozás hatására úgyszólván megbolondulnak az állatok. Megijednek, és hanyat-homlok menekülnek. Így történt a tavalyi év utolsó napján Haneyval is. A három éves staffordshire terrier kutya a durrogás hatására elszökött a gazdáitól. Keresték, de nem találták. Ahogy az lenni szokott, teltek-múltak a hónapok és már-már lemondtak a kutyáról.
A napokban azonban kaptak egy email-t, hogy egy a Haneyhoz hasonló házikedvencet vittek be az állatmenhelyre. Egy kamionsofőr találta meg, nagyon leromlott egészségi állapotban. Az egyik bevásárlóközpont környékén élt. Valószínűleg azt ette, amit a kukákban talált, de az sem kizárt, hogy kisebb állatokra vadászott.
A gazdik felkerekedtek és megnézték az állatmenhelyen, hogy tényleg az ő kedvencükről van-e szó. És láss csodát majd’ egy év elteltével megtalálták épen és egészségesen. A menhelyen gondját viselték, felhízlalták a csont és bőr kutyát.
Hazavitték a családba, de elmondások szerint semmit sem változtatott a viselkedésén a külön töltött 11 hónap, mindenkivel barátságosan viselkedik. A gazdái jobbnak látták, ha nem lakásban lesz tartva, ezért kivitték az egyik rokonukhoz, akinek kertes háza van vidéken. Ott legálabb Haney szabadon kószálhat, úgy ahogy, és amikor akar. Forrás: Kapospont

Vélemény, hozzászólás?