Posted on Hozzászólás most!

Egy kislány is belehalt a foci-Eb miatti kutyairtásba

Március 31-én Európa több nagyvárosában, így Budapesten is utcára vonulnak az állatvédő szervezetek, amiért Ukrajnában a foci Európa-bajnokság miatt a kóbor állatokat befogják, megmérgezik és elégetik.
Tavaly ősszel derült ki, hogy az idei labdarúgó-Eb egyik helyszínén, Ukrajnában a helyi szervek kegyetlen könyörtelenséggel tisztítják meg az utcákat a kóbor állatoktól. Európa-szerte állatvédők ezrei vonultak utcára a brutális bánásmód ellen demonstrálni, többek között az UEFA is közleményben szólította fel az illetékeseket a tisztogatás befejezésére. Több nemzetközi állatvédő szervezet szerint a kegyetlenségek sorozata mostanra sem ért véget, sőt már emberi áldozata is van.
“Sajnos egy ideje már tudunk a kegyetlen módszerekről, és nemrég egy kétéves kislány is meghalt miatta, mert a játszótéren a kóbor állatoknak szánt méreg a szervezetébe jutott. A hírek szerint Ukrajnában nem válogatnak az eszközök között. Gyakori, hogy árammal ütik agyon vagy mobilkrematóriumokban élve égetik el a kóbor állatokat” – mondta Joó István, az Országos Állatvédőrség Alapítvány szakmai igazgatója.
Most szombaton például Berlinben, Párizsban, Rómában, Moszkvában, Zürichben és Budapesten is tüntetni fognak, ezen a napon összesen 33 helyszínen rendezik meg az Aktion Fair Play elnevezésű mozgalmat. A demonstráció 2012. március 31-én Budapesten, a Deák Ferenc téren lesz 14 és 17 óra között. Forrás: Origo.hu

Vélemény, hozzászólás?