Posted on Hozzászólás most!

Egy nőstény rabolta el szerelmétől a pingvint

Nőstény férkőzött Kanada híressé vált “meleg” pingvinjei közé, Buddyt és Pedrót már szét is költöztették a torontói állatkert gondozói.
Az egynemű pár múlt hónapban került az újságok címlapjára, a lapok a Brokeback Mountain – Túl a barátságon című nagy sikerű film nyomán Brokeback Iceberg címmel közöltek tudósításokat az egymás iránt vonzalmat tápláló hím pingvinekről.
Buddy és Pedro útjai viszont most különváltak, Buddy már egy nőstény oldalán élvezi az életet, Pedro azonban még nem járt szerencsével, “de próbálkozik” – közölte az állatkert.
Az intézmény szerint a hímek különválasztása azért vált szükségessé, mert a pingvin veszélyeztetett faj, így fennmaradásukhoz a hímeknek muszáj nőstényekkel párosodniuk. Buddy és Pedro egy éve érkezett Torontóba, azóta osztoztak közös fészken.
Az állatkert egyik vezetője szerint a két hím között “társadalmi” és nem szexuális kötődés volt, és azután, hogy átkerültek a nagyobb populációba, valószínűleg kitartanak majd nőstény partnerük mellett. A 21 éves Buddynak már volt nőstény partnere tíz éven át, és utódokat is nemzett. A 10 éves Pedrónak ez még nem sikerült. Forrás: Híradó.hu

Vélemény, hozzászólás?