Posted on Hozzászólás most!

Egyre agresszívebbek, mert nem bírják a zsúfoltságot

Teljesen megtelt a zalaegerszegi állatotthon. A 100 férőhelyes menhelyen már nem tudnak több kutyát fogadni, az állatok így is egymás hegyén-hátán élnek a kennelekben. A problémát az okozza, hogy túl sokan mondanak le a háziállataikról és kevesen fogadnak örökbe – nyilatkozta csütörtökön a Független Hírügynökségnek Simonné Füzi Ildikó, a zalaegerszegi állatotthon vezetője.
A menhely vezetője szerint a kutyák nem bírják a zsúfoltságot, ezért egyre agresszívebbek. A két férőhelyes kennelek közül sokban három-négy kutyát kell tartaniuk, mert nincs több hely. Simonné Füzi Ildikó azt mondja, túl sok kutya érkezik hozzájuk és kevesen fogadnak örökbe. Sokan mondanak le a háziállataikról, és ha a menhelyen nem tudnak segíteni, az utcára kerülnek a kutyák.
Bakos Mónika, a HEROSZ Állatvédő Egyesület Zala megyei elnöke a Független Hírügynökség kérdésére elmondta, hogy országszerte szinte mindenhol hasonló a helyzet az állatmenhelyeken. Az elnök szerint Zalaegerszegen az lenne a megoldás, ha elkezdenék ivartalanítani a kutyákat a városban, ehhez viszont az állatvédőknek a gazdák együttműködése kellene. Ha a kutyák szaporodását csökkentenék, kevesebb kerülne a menhelyre és az utcákra, véli az elnök.

Vélemény, hozzászólás?