Posted on 1 hozzászólás

Egyre menőbb az állatkínzóként pózolás

Az utóbbi időben egyre több olyan fotóval találkozhattunk a világhálón, ahol kamaszok vagy meglett felnőttek pózolnak elhullott állatokkal, de olyanok is szép számmal akadnak, akik felvállalva tettüket kérkedve hirdetik, hogy bizony ők maguk tették el láb alól a szerencsétlen állatot.
Volt, aki macskákon gázolt át, és a tetemről készült fotót büszkén helyezte el a fotógalériájában. Egy másik esetben S. János 15 cickánynak/mezei hörcsögnek szúrta át a fejét, hogy a testére fűzhesse őket. A harmadik kutyákat „tett el láb alól”. Ezt természetesen egy büszke fotóval terjesztette a legnagyobb hazai közösségi oldalon. Sokan pedig beteges módon pózolnak elhullott állatok tetemei mellett, ami még a pszichológus szakember véleménye szerint sincs rendben.
A legmegdöbbentőbb ezekben az esetekben az, hogy az állatkínzók kortársai gratulálnak ezekhez a tettekhez, és bulinak tartják a képek elhelyezését. Hiába a törvényi szabályozás, a terjedő médiahullámnak köszönhetően egyre több állatkínzó eset kerül nyilvánosságra, amelyet a hatóságoknak ki kellene vizsgálniuk. Az Orpheus Állatvédő Egyesület munkatársai találkoztak olyannal is, hogy amikor egy információ elterjedt, az egész profilt törölték, így már nem lehetett bizonyítani az állatkínzás tényét.
A törvények betartása minden ember kötelessége lenne. A közösségi oldalak nagyszámú tagságát az oldalak üzemeltetői feltehetően nem tudják kontroll alatt tartani. A gyerekek-fiatalok nagyon sok időt töltenek a közösségi oldalakon, nagy hatással lehetnek rájuk az itt látott szörnyűségek. Ezért is fontos, hogy az állatbarátok fellépjenek az ilyen esetek ellen.
Sajnos az idei évben Kecskeméten is brutális állatkínzások borzolták a kedélyeket. Februárban sátánista szeánszon áldoztak fel egy macskát, a közelmúltban pedig szabályosan kettévágtak egy kutyát a Széchenyivárosban. Aki közösségi portálokon találkozna hasonló esetekkel, kérjük, hívja a rendőrséget, és készítsen bizonyítékot is az oldal lementésével!
Az egyesület kéri az állatbarátokat, hogy amennyiben állatkínzással kapcsolatos információhoz jutnak, azt jelezzék a rendőrségnek a legközelebbi őrsön személyesen vagy telefonon (rendőrségi telefontanu: 06-80-555-111), vagy a legközelebbi állatvédő szervezetnek, akik megteszik a meglelő lépést az ügyben. Nagyon fontos, hogy az állatkínzás minden esetben bizonyítható legyen, így ajánlott a fényképet elmenteni, vagy az oldalról egy másolatot készíteni. Így látható lesz az, hogy ki követte el a szörnyűséget

1 thought on “Egyre menőbb az állatkínzóként pózolás

  1. […] közösségi oldalakon. Ám emellett egyre terjed egy igazán gyomorforgató trend is: a kimúlt állatokkal pózolás. A beteges vagányság szellemében mind többen fényképezkednek elgázolt vagy természetes […]

Vélemény, hozzászólás?