Posted on Hozzászólás most!

Egyre népszerűbb a rókavadászat – fegyver nélkül

Rókavadászatra gyülekeztek a hét végén, szombaton lovasok és fogatosok a fülöpjakabi szabadidő parkban. Vadászkutyát igen, de fegyvert ezúttal nem hoztak magukkal. Ennek az oka az volt, hogy a vadászat során egyetlen lövést sem kellett leadni, az összejövetel lényege ugyanis nem a ravaszdiak elejtése, hanem egy kellemes délelőtt eltöltése volt a színpompás alföldi környezetben.
Immáron negyedik alkalommal vágtak neki a rétekben, erdőkben és homokbuckákban gazdag vidéknek a térség fogatosai és vendégeik. A gyülekezőhely ezúttal a fülöpkei szabadidő park volt, ahol egy kupica pálinkával, forró teával és zsíroskenyérrel fogadták a túra résztvevőit. Itt tudhatták meg a főszervezőtől azt is, hogy mi vár rájuk a nap folyamán.
A gyülekezőt követően a lovasok és fogatos kísérőik nekiindultak a határnak. A homokbuckáknál elrejtett kártyákat kerestek jutalom reményében. A következő állomáshelyen uzsonna várta őket, ezután pedig a rókabőrbe bújt leányt kezdték el üldözni tizenhét kilométeren át. Forrás: Felegyhazitv.hu

Vélemény, hozzászólás?