Posted on Hozzászólás most!

Egyre több kutyát fogadnak örökbe Magyarországon

Egyre nagyobb a kutya-örökbefogadási kedv Magyarországon. Azonban még több befogadóra lenne szükség – mondta el az InfoRádiónak a Felelős Állatbarátok Egyesületének elnöke, aki arra is figyelmeztetett, hogy az állattartás komoly felelősséggel és költségekkel is jár. Pozitív irányba változott a helyzet, amióta a törvény bűncselekményként kezeli az állatkínzást, és a média is többet foglalkozik ezzel a témával.
Sikerült a felelős állattartási kultúrát is népszerűsíteni az utóbbi időben – mondta az egyesület elnöke, aki szerint ha az emberek tudnak a lehetőségekről, kevesebb gazdátlan kutya kóborol majd az utcán, és a menhelyek is kiürülhetnek.
Jövő szerdán rendeznek konferenciát arról, miképpen lehet a menhelyi állatok körülményeit jobbá tenni, illetve, hogy az ott élő állatokat hogyan tudják a szakemberek kívánatosabbá tenni az örökbefogadóknak – fejtette ki Temesváry Krisztina. Hozzátette: sajnos ma még az olyan alapvető teendőket sem végzik el mindenhol, mint a chip elhelyezése, az ivartalanítás vagy a féregirtás, illetve az egyéb egészségügyi kezelések.
Az elnök figyelmeztetett: örökbefogadás előtt tájékozódni kell a tartás követelményeiről és költségeiről, és hogy ezeket tudja-e vállalni, aki otthonába visz egy állatot. Így el lehet megelőzni, hogy az állat egy idő után visszakerüljön a menhelyre.

Vélemény, hozzászólás?