Posted on Hozzászólás most!

Éhezéssel büntette a szelíd kutyákat

Nem ugattak a kutyák, ezért nem kaptak enni. A két csonttá soványodott kutyára az Állatvédelmi Őrszolgálat munkatársai bukkantak rá egy tanyán.
Az utolsó pillanatban érkeztek, az állatok, már erősen kiszáradt és legyengült állapotban voltak kikötözve egy rövidke láncra.
– Egy németjuhász szuka és egy ordas kan tengődött a tanyán – mesélte Szabó Attila, az Őrszolgálat vezetője.
– A tulajdonos azt mondta, őt nem érdekli, mi lesz a kutyák sorsa, mert úgysem ugatnak eleget. Sem víz, sem étel nem volt a szerencsétlen jószágok előtt, így teljesen legyengültek és szervezetük nem tudott harcolni a gyötrelmes hideg ellen. Ha csak egyetlen nappal később érkezünk, talán már késő lett volna. Döbbenetes hogy ez a két kutya a történtek ellenére is feltétel nélkül bízik az emberekben, szelídek és jóságosak.
A sovány és didergő kutyákat elkobozták a szívtelen gazdától és a Menhely az Állatokért Alapítvány vette őket gondozásukba. Bár még időbe telik, míg a két gyönyörű állat megerősödik, esélyt kaphat arra, hogy megtapasztalja, az ember nem csak kínozni, hanem szeretni is képes.
– A gyilkos hideg miatt munkatársaink a szokásosnál is több ellenőrzést végeznek, hiszen akár el is pusztulhat az az állat, aki nem a zord időjárásnak megfelelő körülmények között tartanak- tájékoztatott Tőzsér Judit, a Menhely az állatokért Alapítvány elnöke. Forrás Blikk.hu
Aki úgy érzi feledtetni tudná valamelyik kutyussal a borzalmas múltjukat az hívja a 06 30 696 0658-as telefonszámot vagy írjon a zsuzsa.bata@ringier.hu e-mail címre.

Vélemény, hozzászólás?