Posted on 2 hozzászólás

Az elefánt orvgyilkosok nem tudják eladni a csontokat

A vadászok jó pénzért a mai napig agyonlőhetik az elefántokat. Milyen beteges élmény lehet, amikor egy lőfegyverrel agyonlő egy állatot, a vadász? Nemi izgalmat érez, vagy az ölés okoz neki kéjérzést? Aztán utána: mekkora hatalmas önérzettel pózolnak fényképeken a legyilkolt állat mellett: Ezt agyon tudtam lőni! Mosolyognak és büszkék önmagukra! Nézd meg, hogy milyen sok állatot lehet pénzért ölni!
Elutasított elefántcsont kereskedelem: A CITES visszautasított egy Zambiából érkező kivételes elefántcsont-eladási kérelmet. A szállítmány csak egy része a Zambia tulajdonát képező 21 tonnányi készletnek, amely természetes úton elpusztult állatoktól származik. A kérelem azért érkezett Zambiából, mert túl költséges számukra az elefántcsont tárolása. A CITES már korábban ugyanígy elutasította Tanzánia kérelmét is.
Több afrikai ország vádolta meg Zambiát és Tanzániát azzal, hogy nem tettek elég erőfeszítést a törvénytelen elefántcsont-kereskedelem felszámolása érdekében. Egy felmérés szerint az orvvadászat miatt 1997 óta az afrikai elefánt népesség fele elpusztult. Az utóbbi években pedig még legálisan is adtak el elefántcsontot Kínába és Japánba.

2 thoughts on “Az elefánt orvgyilkosok nem tudják eladni a csontokat

  1. […] az elefáncsont kereskedelemről: Az elefánt orvgyilkosok nem tudják eladni a csontokat Vadállatok, Videók elefánt, vadászat, […]

  2. […] is kerülhet. Idő és pénzigényesebb a vadászkörökben „nagy ötös” néven emlegetett elefánt, oroszlán, leopárd, orrszarvú és bivaly becserkészése, hiszen ezek ritkább állatok, és nem […]

Vélemény, hozzászólás?