Posted on Hozzászólás most!

Élet utánfutóval, vagy eutanázia?

Van amikor dönteni kell, elaltatjuk a kutyánkat, vagy veszünk egy “utánfutót”, kutyakocsit és biztosítjuk számára tovább az életet. Barna Erika döntött, és az életet választotta a kutyájának. Helyesen vagy nem – ezt döntsd el te. Rico kutya Facebook oldala itt.
Erika és Rico története:
Rico kutyám 10 éves volt májusban. Januárban egy ostoba baleset történt, kiesett a 3. emeletről (soha nem fér a bőrébe) azonnal orvoshoz rohantunk vele. Másnap reggel egy specialistához aki műtétet javasol. Olaszországban élünk így hívtam közben a otthoni orvosomat is tanácsért. Megkértem, hogy keressen egy orvost aki vállal gerinc műtéteket, mert jobban szerettem volna ha otthon műtik meg. Így kerültünk Budapestre gerincfestés, műtét.
Egy hétig bent kellett hagynom a kórházba, minden napot mellette töltöttem reggeltől estig mert a drágám nem volt hajlandó feküdni csak ha ott ültem. Egy hét után csináltak egy új röntgent, utána közölte az orvos, hogy elmozdult a csigolyája és mivel nem tud pisilni így nem élhet tovább és azonnal altassuk el. Gondolkodás nélkül rávágtam, hogy haza viszem. Közel 100.000 Ft-ot fizettem. Igaz megfordult a fejemben az altatás is, mert nem voltam vele tisztába, hogy így is élhet.
Nem attól ijedtem meg, hogy nem fog többet járni hanem attól, hogy nem tud pisilni.Jobban az nehezítette a dolgot,hogy nem folyik neki hanem ki kell nyomkodni. Ezután egy hónapos keresgélés interneten, orvostól orvosig járás követett.Tele volt felfekvésekkel gyógyszereket kapott rá naponta többször fertőtleníteni kellett, de így is hetekig szenvedtem vele mire begyógyult. Napról napra javult az állapota, a lakásban a fenekén húzta magát. Próbáltunk kimenni sétálni is úgy ,hogy egy lepedőt raktam a hasa alá és így emeltem meg a fenekét.
Rátaláltam akik csinálják a kutyakocsit, ebben a méretben 60 000 Ft volt. Nagyon sokat köszönhetek nekik.
Széklet és vizelet tartás: A vizeletet nyomkodnom kell, hamar bele jöttem könnyen megtanulható. Naponta 3-5 alkalommal csinálom. A székletet sem tudja tartani, ha jön akkor jön:) Többet kell takarítanom utána, vagy még a pelenka lehet megoldás már ezzel is próbálkoztunk.
Sajnos nagyon sok negatív dolgot kaptam az emberektől. Sokan fejcsóválva, megjegyzésekkel mentek el mellettünk. Engem nagyon megviselt, de ez megváltozott szerencsére, mert most boldogok vagyunk.

Vélemény, hozzászólás?