Posted on Hozzászólás most!

Életet mentett a rendőrkutya

Még időben rátalált egy öngyilkosságra készülő 27 éves csibráki férfira Hippi, a rendőrkutya. A profi nyomkövető eb négy hónapon belül már másodszor mentett emberi életet.
Kétségbeesett nő riasztotta a Dombóvári Rendőrkapitányságot. Az asszony 27 éves élettársa ugyanis nyomtalanul eltűnt, és a nő attól félt, hogy kedvese öngyilkos lett:
– A hölgy azt állította, hogy élettársa távozás előtt több olyan kijelentést is tett, amelyből arra következtetett, hogy a férfi véget akar vetni az életének, ezért rendőri segítséget kért – közölte Kitanics Zsuzsanna, a Dombóvári Rendőrkapitányság sajtóreferense. – A dombóvári rendőrök azonnal minden lehetséges helyszínt és helyet ellenőriztek, ahol a férfi felbukkanhat, de nem találtak rá. Segítséget Szabó Balázs körzeti megbízottól és kutyájától, Hippitől kértek.
A kutyával megszagoltatták az eltűnt férfi egyik ruhadarabját. A szagminta után Hippi és gazdája filmbe illő gyorsasággal és precizitással nem több mint félóra alatt a férfi nyomára bukkantak. Kiderült, hogy a bejelentést tevő asszony nem ok nélkül aggódott: élettársára a Kurd és Csibrák közti vasúti töltésen bukkantak rá Hippiék.
A szóvivő hozzátette, nem ez az első hőstette Hippinek: júniusban ő talált rá egy eltűnt, gyógykezelés alatt álló 51 éves asszonyra. A nő eszméletlenül feküdt egy kukoricásban. – Hippit Szabó Balázs neveli kölyökkora óta. A most hároméves kutyát gazdája felügyelete alatt képezték ki. A nap 24 órájában együtt vannak, mivel Hippi Balázzsal él, nem a rendőrőrsön. Forrás: Borsonline.hu

Vélemény, hozzászólás?