Posted on Hozzászólás most!

Életmód – Miért jó, ha kutyát tart az ember?

A kutyák napi mozgás-igényének köszönhetően a gazdáik többet és gyorsabban sétálnak, valamint jóval hajlamosabbak a rendszeres testmozgással együtt járó aktív életmódra – állítják szakemberek a témában született felmérések és tanulmányok eredményeire támaszkodva.
A kutyatulajdonosok rendszeres heti sétáinak mintegy kétharmadáért a kutyák a “felelősek” – derült ki egy több mint 1011 felnőtt megkérdezésével készített felmérésből, amely egy állateledeleket gyártó vállalat megbízásából készült.
A gyermekes és állattartó emberek egynegyede rendszeresen látogatja a parkokat és egyéb szabadtéri helyszíneket a kutyáik miatt. “Ha esik, ha fúj, a kutyával minden nap el kell menni sétálni” – mondta Sandra McCune, a The Health Benefits of Dog Walking for People and Pets (A kutyasétáltatás jótékony hatásai az emberre és a házi kedvencre nézve) című könyv társ-szerkesztője.
Mint hozzátette: a négylábúakkal közös séta egyúttal erősíti a társadalmi és a közösségi kapcsolatokat is. “Amikor az emberek a kutyájukkal indulnak útra, akkor nagyobb valószínűséggel elegyednek párbeszédbe másokkal” – mondta. A felmérés eredményei szerint a 65 éves, vagy annál idősebb kutyatulajdonosok mintegy 44 százalékának biztosít rendszeres heti testmozgást az eb sétáltatás.
Edzőpartnerekként a kutyák olyan energiát, lelkesedést és támogatást adnak az embernek, amely alapvető fontosságú az aktív testmozgáshoz – mondta Shirley Archer, az amerikai fitneszszervezet (American Council on Exercise, ACE) szóvivője.
Idén ősszel az Egyesült Államok különböző városaiban működő Fiatalok Keresztény Egyesületei (YMCA) is mind megtartják a maguk kutyanapi programjaikat. A Power of Pets (A házikedvencek ereje) elnevezésű kezdeményezés futással, sétával, jógával és egyéb fizikai tevékenységekkel várja az ebeket és gazdáikat. Forrás: Inforádió.hu

Vélemény, hozzászólás?