Posted on 1 hozzászólás

Elindult a Közterület-felügyelet Illatos úti Ebtelepének honlapja

Fővárosi Önkormányzat Közgyűlésének Városrendészeti Bizottsága támogatásával, a Fővárosi Közterület-felügyelet munkatársai bűnmegelőzési tevékenységük során immár harmadik éve vesznek részt rendezvényeken és tartanak előadásokat. A közös munkáról számot adó 2010. május 21-i sajtótájékoztatón többek között bejelentésre került, hogy létrejött és megkezdte működését a Fővárosi Közterület-felügyelet Illatos úti Ebtelepének hivatalos honlapja, az ebtelep.hu

A Felügyelet iskolai programjának konkrét célkitűzései közt szerepelt a Fővárosi Közterülete-felügyelet megismertetése, megkülönböztetése más szervezetektől, a segítségkérés módjainak ismertetése, hívószámok elsajátítása (VIK), és a törvényszerűségek tudatosítása. (A környezetvédelemre nevelő, veszélyhelyzeteket elkerülő szabályismeret, szabályalkalmazás érdekében.) A partnerségen alapuló együttműködés jegyében, a megelőzési tendenciák elsajátítása érdekében 2010 januárjában a Felügyelet a Budapesti Rendőr-főkapitányság Bűnmegelőzési Osztálya és a Gulner Gyula Általános Iskola közösen egy komplex bűnmegelőzési program tervet állított össze.
Az együttműködés célja: Budapest tisztaságának és közrendjének javítása. Komplex tevékenység végrehajtásával felhívni a gyerekek és fiatalkorúak figyelmét az elkövetővé válás megelőzését célzó viselkedésformákra. Együttesen formálni a gyermekek jogkövető, környezettudatos magatartását, megelőzési tendenciákra építő gondolkodásmódját. Hasznos szabadidő eltöltés támogatásával megfelelő kommunikációval növelni mind a tanulók, mind a szülők, lakosok probléma érzékenységét a környezetvédelem iránt.
Az épített környezet védelme érdekében a graffitis jellegű falfestékkel elkövetett rongálás bűncselekmények megelőzése érdekében az együttműködő partnerek kiemelt jelentőséget tulajdonítottak az ifjúsági felvilágosító foglalkozásoknak, külön hangsúlyt helyezve azok káros következményeire is. A közös program-terv fontos pillére, hogy a Gulner Gyula Általános Iskola V-VIII. évfolyamos diákjaiból alakult „AGG” (Anty Graffity Group) csoportja a saját korosztályát megcélzó pozitív információátadóként kaphatott szerepet.
A program újszerűsége a komplexitásában rejlik, hiszen a jogkövető magatartásformáláson keresztül a gyermekek felelősség- és kötelességtudata is kedvező változásokon mehet át a Felügyelet munkatársainak a felelős állattartással, köztisztasági szabályokkal kapcsolatos előadásai által, míg a közterületi biztonság érdekében a BRFK Közlekedésrendészeti Főosztályának munkatársai segítik őket a közlekedéssel kapcsolatos szabályok elsajátításában. A közös munkáról számot adó 2010. május 21-i sajtótájékoztatón többek között megtudhattuk, hogy a Felügyelet munkatársai 10 alkalommal, 20 tanórában kb. 320 diák számára tartottak előadásokat a Gulner Gyula Általános Iskolában, és hogy az együttműködő szervezetek ott megjelent képviselői egyöntetűen kinyilvánították a szándékukat a program folytatására vonatkozóan.
Bejelentésre került, hogy elindult a Fővárosi Közterület-felügyelet Illatos úti Ebtelepének honlapja, az ebtelep.hu címen. A honlap segítségével az érdeklődők tájékozódhatnak az örökbe fogadható kutyákról, a telep legújabb híreiről, illetve a felelős állattartással foglalkozó civil szervezetek programjairól, és más hasznos tudnivalókról is. Az esemény zárásaként a projektben résztvevő gyerekek az Ebrendészeti telepről kihozott néhány szerencsés kutyussal ismerkedhettek, simogatásukban és sétáltatásukban vehettek részt.

1 thought on “Elindult a Közterület-felügyelet Illatos úti Ebtelepének honlapja

  1. […] örökbefogadók munkáját segíti a Fővárosi Közterület-felügyelet Illatos úti Ebtelepének új honlapja. Az állatvédők munkáját nem biztos. A kutyakedvelők az Ebtelep.hu oldalon megtekinthetik a […]

Vélemény, hozzászólás?