Posted on Hozzászólás most!

Nem élte túl a betonhoz fagyott kuvasz

Nem élte túl a szörnyű eseményeket Maci, a betonhoz fagyott kuvasz. Az állatvédőket a szomszédok hívták egy félbehagyott építkezést őrző kutyushoz, ami annyira legyengült, hogy nem tudott felállni, végül a betonhoz fagyott. Bár az állatvédőknek sikerült őt kiszabadítani és a kecskeméti Menhely az Állatokért Alapítványnál gyógykezelni kezdték, a szerencsétlen eb feladta az életéért folytatott harcot.
Maci súlyos vesekárosodást szenvedett, ami már az állapota visszafordíthatatlan romlásához vezetett – mesélte Perédi Gergő, aki annak idején kiszabadította a kuvaszt a jég fogságából. – Elvesztettük a kutyát, amelyiket szívtelen gazdái nyolc éven át hagytak egyedül, a szomszédok jóindulatára bízva.
Az állatvédőt annyira megrendítette a csodás eb szörnyű halála, hogy egy grafikát készített Maciról, emlékbe az őt gondozó szomszédoknak.
– Csak így tudtam megköszönni nekik, hogy annyi éven át próbáltak segíteni az elhanyagolt állatnak – mondta Perédi. – Ők voltak azok, akik értesítettek minket, amikor már egy napja hiába szólongatták Mackót. Ezzel az emlékkel szerettem volna megköszönni nekik azt, hogy segíteni próbáltak. Mi állatvédők ugyanis csak akkor tudunk közbelépni, ha az emberek szólnak, amikor állatkínzást látnak.
Maci nem élte túl, de ez csak egy okkal több arra, hogy harcoljunk a kegyetlen állatkínzók ellen. Ezúton kérünk mindenkit, nem menjen el a szenvedő állatok mellett szó nélkül, hanem értesítse valamelyik állatvédő szervezetet. Forrás: Blikk

Vélemény, hozzászólás?