Posted on 1 hozzászólás

Elpusztult Paul, a jós-polip

Az oberhauseni állatkert keddi bejelentése szerint elpusztult Paul, a világhírű jós-polip. Az állatkert akváriumának közleménye szerint “a gondozók szomorúan fedezték fel hétfőn éjszaka, hogy az idei foci-világbajnokság idején világhírűvé vált állat kimúlt”.
Paul azzal lett a közönség és a média kedvence, hogy minden előrejelzése bejött a foci világbajnokság idején. Paul nem csak a németek mérkőzéseinek kimenetelét találta el, így azt is, hogy a bronzmeccsen legyőzik Uruguay-t. Eltalálta a németek nélkül zajló döntő kimenetelét is, hiszen előre “látta”, hogy a spanyolok lesznek a világbajnokok.
A módszer az volt, hogy minden alkalommal leeresztettek a vízébe két műanyag tartályt, benne kagylókkal, és rajtuk a mérkőző csapatok zászlaival. Amelyik tartályból elvette eledelét, az a csapat lett a győztes később.

Végül ő is megkapta a Világkupa másolatát, majd a vébé után az állatkert bejelentette, hogy visszavonul, gondozói ugyanis úgy látták, hogy nyugalomra van szüksége, elege van a tévékamerákból, villanó vakukból. Paul többé nem foglalkozott semmiféle jóslattal, legyen szó futballról, politikáról, gazdaságról, életmódról.

1 thought on “Elpusztult Paul, a jós-polip

  1. […] Maradona úgy kommentelte a Twitteren Paul, a jóspolip halálát, hogy: „Boldog vagyok, hogy megdöglöttél, miattad veszítettük el a világbajnokságot“. A […]

Vélemény, hozzászólás?