Posted on Hozzászólás most!

Első magyar állatbarát flash mob

Összefogás a felelős állattartásért és a vörösiszap katasztrófa károsultjainak megsegítéséért – az első magyar állatbarát flash mob az 56-osok terén az Állatok Világnapja alkalmából.
2010. október 9. A Felelős Állatbarátok Közhasznú Egyesülete (FÁBE) a felelős állattartás fontosságára hívja fel a figyelmet október 9-én, az Állatok Világnapján, az 56-osok terén (volt Felvonulási téren) az Időkeréknél megrendezésre kerülő villámcsődülettel. Hazánkban jelenleg több százezer kóbor állat él, az 52 regisztráltan működő állatmenhely és 99 gyepmesteri telep folyamatosan telítettséggel és anyagi gondokkal küszködik. Több ezer kutyatámadásról is hallani, melynek áldozatai legtöbb esetben 3-6 éves korú gyerekek. Emellett évente sok száz büntetőeljárás indul állatkínzási ügyben, és rengeteg esetre fény sem derül.
A szomorú aktualitások miatt a flash mob keretében adományozni is lehet majd a vörösiszap katasztrófa során megsérült kisállatok megsegítésére!
A jelenlegi tarthatatlan helyzeten csak összefogással, illetve a felnövekvő nemzedék oktatásával lehet változtatni, amit elsősorban a civil szervezetek tudnak sikeresen kezdeményezni. A FÁBE egyedi eszközt választott a figyelemfelhívásra: minden állatbarátot szeretettel vár az Állatok Világnapja alkalmából, október 9-én 11 órától az 56-osok terére az Időkerékhez, hogy együtt legyenek részesei az első, hazánkban rendezett állatvédelemmel kapcsolatos villámcsődületnek (flash mob-nak). A több száz résztvevő közösen jeleníti meg a rendezvény jelképének választott mancs ábrát ajándékba kapott esernyők segítségével. Ezen kívül egy nyereményjáték részeseivé is válnak, melynek győztese egy hétvégére a Fenyőharaszt Kastélyszálló kutyabarát vendégszeretetét élvezheti családja kíséretében.
A szomorú aktualitások miatt a szervezők úgy döntöttek, adományokat is gyűjtenek a rendezvény ideje alatt a vörösiszap katasztrófa során megsérült kisállatok megsegítésére.
A rendezvény házigazdája Abaházi Csaba lesz. Előzetes regisztráció a Facebookon, vagy a Hazikedvencek.hu oldalon lehetséges.
„Minden, felelősen gondolkodó, a kialakult helyzet ellen tenni és segíteni akaró állatbarátot szeretettel látunk” – mondta el Dr. Temesváry Kriszta, a Felelős Állatbarátok Egyesületének (FABE) elnöke.

Vélemény, hozzászólás?