Posted on Hozzászólás most!

Eltörte a vizsla lábát a gazdája

A főváros XIV. kerületében állampolgári bejelentés alapján találtak rá a Budapesti Állatmentők egy összevert kisvizslára. Az alig 5 hónapos kutya súlyos sérüléseket szenvedett, lehet hogy a pokoli kaland a lábába kerül.
Rendőri kísérettel vonult ki a helyszínre az állatvédők csapata, hogy megmentsen egy alig 5 hónapos vizslalányt. A kölyökkutya rendkívül rossz állapotban volt, több helyen vágott sebek tarkították a hátát, és feltételezhetően egy nagyobb rúgástól még a combcsontja is el volt törve.
– A legfrissebb orvosi vélemény szerint, még az amputáció sem zárható ki, bár az orvosok mindent megtesznek, hogy ezt elkerüljék – mondta Erdélyi Krisztina a Budapesti Állatmentők munkatársa, aki szeretné megköszönni a XIV. kerületi rendőrkapitányság járőreinek a munkáját is, hiszen az ő segítségük nélkül nem tudták volna megmenteni a kiskutyát.
Az állatvédők feljelentést tettek a kutya gazdája ellen állatkínzás gyanújával. A tulajdonos az elkobzáskor nem tartózkodott a helyszínen, így most a rendőrség keresi.
A vizslalány jelenleg ideiglenes befogadónál várja a műtétet, a későbbiekben örökbe fogadható lesz. Így, ha úgy érzed, hogy szeretnél rá egy életen át vigyázni, akkor írj levelet: aniko.kenderesy@ringier.hu. Forrás: Blikk.hu
Update – Krisztina Erdélyi: A kislány nagyon jó helyen van. Biztonságban és szeretetben várja a felépülést. 2 héten belül sor kerül a műtétre, így nagy eséllyel sikerül megmenteni a lábacskáját. A rosszul összeforrt csontot elfűrészelik majd lemezekkel illesztik a helyére. A rehabilitáció hosszadalmas lesz, de profik kezében van.

Vélemény, hozzászólás?