Posted on Hozzászólás most!

Elütötték, majd levágták a farkát a sérült rókának

Iszonyatos kínokat élt át Koma, a két éves róka. A haldokló állatra az útszélén találtak rá arra utazók, és a Noé Állatmenhelytől kértek segítséget.
– Hanyatt-homlok rohantunk a vérző állattal orvoshoz, aki azonnal életmentő műtétet végzett rajta. A szemét nem lehetett megmenteni, el kellett távolítani – mondta el Schneider Kinga, a Noé szóvivője. – Szerencsére javulni kezdett az állapota és ekkor ért minket a döbbenet: a doktor elmondta, hogy a jelek szerint valaki az életéért küzdő jószág farkát egyszerűen levágta egy késsel, amíg az magatehetetlenül hevert az úton.
A helyszínen egy rendszámtábla is hevert, amit valószínűleg a gázoló hagyott el, ám azt egyelőre senki sem tudja, ki az, aki képes volt megcsonkítani az élő és fájdalomtól szenvedő állatot.
Bár Magyarországon a róka dúvadnak számít, és életének kioltását nem tiltja a törvény, ám az állatkínzás szabályai a rókákra is vonatkoznak, így a kegyetlenkedőre büntetés várhat, amennyiben bebizonyosodik bűnösség.
A félszemű ravaszdi a Koma nevet kapta és élete hátralévő részét a Noé Állatmenhely róka rezervátumában fogja biztonságban és kényelemben leélni. Forrás: Blikk

Vélemény, hozzászólás?