Posted on Hozzászólás most!

Élve befalazott macskák a miskolci kórházban?

A Cívishírhez eljuttatott levélben egy miskolci állatvédő számol be a történtekről. Állítása szerint a Semmelweis Kórház új vezetése nem válogat az eszközökben, mindent elkövet, hogy a száműzze a létesítmény területéről a macskákat.
A miskolci kórházban nagyon régóta kedvelt állat volt a macska: orvosok, ápolók, betegek is folyamatosan gondjukat viselték. A négylábú kedvencek nem ártottak senkinek, hasznuk is volt: távol tartották a rágcsálókat. A kórház új vezetése elhatározta, hogy minden áron megszabadul az általuk nem kívánt élőlényektől. A módszerekben sem válogattak: csütörtökön öt befalazott élő macskát kellett az állatvédőknek kiszabadítani.
A vezetőség ultimátumot adott a macskákat pártfogoltaknak. Hétfőig kellene elszállítaniuk az állatokat, ellenkező esetben sintérek segítségével távolítják el őket az egészségügyi intézmény területéről. A kórházi dolgozók bár ellenzik ezeket a lépéseket, de állásukat féltve nem mernek ellenszegülni az intézkedéseknek.
H. Zsolt úgy gondolja, hogy ahhoz képest, hogy néhány nappal ezelőtt a sajtó a börtönbüntetésre ítélt fiatalok miatt volt hangos, addig a kórház vezetőit ez nem nagyon izgatta.

Vélemény, hozzászólás?