Posted on Hozzászólás most!

Elzavarták kutyája miatt a vak vendéget

Kitiltották egy termékbemutatóról, mert vakvezető kutyával ment oda. Orsós Sándor már többször is ebédelt abban az étteremben kutyájával együtt, ahol szerdán a bemutatót tartották. A helyiséget kibérlő cég azonban nem engedte be rendezvényére. A bemutatóra ismerőse kapott meghívást, aki négy vendéget vihetett magával, egyikük lett volna Orsós Sándor. A céget hiába kereste az RTL Híradó, nem nyilatkoztak.
Kapjon meglepetést meghívott barátaiért – áll a meghívón. Ilyen meglepetésre azonban senki sem számított. Orsós Sándort ugyanis vakvezető kutyájával nem engedték be a pápai termékbemutatóra.
A vendéglőbe – melynek egyik helyiségében volt a bemutató – korábban és csütörtökön is beengedték a férfit Hektorral, a kutyájával. A termet kibérlő cég mégis kitiltotta őket az előadásáról.
„Sorstársam szólt, hogy van négy férőhely, mondom, akkor én szeretnék részt venni mert még nem voltam, vettem ki egy nap szabadságot és akkor eljöttem azzal a hitemmel, hogy meghallgatom, hogy miről szól egy ilyen, mert ugye az embert a kíváncsiság motiválja” – mondta Orsós Sándor.
Azonban ezúttal sem tudhatta meg Orsós Sándor, hogyan zajlik egy ilyen bemutató. Ismerőse hiába magyarázta a szervezőknek, hogy Hektor nem közönséges kutya.
„Én mondtam neki, a hölgynek, hogy ne haragudjon, ez egy vakvezető kutya és egy vak barátommal, sorstársammal jött és akkor hátraszólt, odaszólt egy másik hölgynek, egy vezetőnek, és akkor azt mondták, hogy nem mehetünk be a kutyával” –mondta Mits László.
A vállalkozás csütörtökön is ugyanott tartott bemutatót. A helyszínen a cég munkatársai nem nyilatkoztak, azt pedig nem értették, ha valaki vak, miért venne részt egy termékbemutatón, ahol egyébként háztartási eszközöket árulnak. A vállalkozás vezetőjét is kereste az RTL Híradó, neki e-mailben tehette fel kérdéseit.
Késő délutánig azonban nem érkezett válasz. Az eset előtt a Magyar Vakok és Gyengénlátók Országos Szövetsége értetlenül áll.
„Fogalmam nincs róla, hogy miben akadályozta meg volna őket a kutya, mert hogyha azt mondom, hogy nem engedem be a zsemlék közé, mert véletlenül megrázza magát és kutyaszőrös lesz a zsemle, akkor azt mondom, azt még valahol megértem, de ezt… ez előtt értetlenül állok” – mondta Szakály Melinda a Magyar Vakok és Gyengénlátók Országos Szövetségének elnök.
Az elnök szerint egyébként egyre ritkábban fordul elő, hogy a törvény ellenére nem engedik be valahova a vakvezető kutyákat.

Vélemény, hozzászólás?