Posted on Hozzászólás most!

Emberek, akik farokkal születnek: a természet rossz tréfája?

Az hogy az állatoknak van farka, senkit nem lep meg, azonban egy ember hátsó fertályán lévő kinövés már annál nagyobb döbbenetet okozhat. Pedig vannak olyanok, akik ilyen csökevényszervvel születnek.
Egyes becslések szerint mintegy 12 millió ember lát napvilágot ilyen egyedi szervvel. Ez az úgynevezett posztanális (fenék mögötti) farok, ami mindenkiben megvan, de még születés előtt elhalnak e szerv sejtjei, így születésünk pillanatában már se hírük, se hamvuk nincsen. Vannak azonban, akiknél nem történik meg ez a sejtelhalás, ők azok, akik posztanális farokkal születnek.
Ebben a farokban izmok és idegek is találhatók, sőt van olyan, amelyikben apró csont is van. A hosszú, szőrtelen kinövésnek semmilyen funkciója nincsen. Azt, hogy mi okozza ezt az elváltozást, még nem sikerült teljességgel megállapítani a szakembereknek, lehet, hogy születési rendellenesség, vagy egy fejlődési folyamatban beállt zavar, de akár egy gén is okozhatja. Ki tudja? Mindenesetre ez nem új keletű: régebben e farok megjelenését az ördög művének tartották. Forrás Juicelap.hu

Vélemény, hozzászólás?